Soslu Patlıcan Tava

bencede

Active member
Soslu Patlıcan Tava Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet patlıcan (büyük)
  • 4 adet domates (büyük)
  • 4 diş sarımsak (küçük)
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber (silme)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu zeytin yağ
Soslu Patlıcan Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Sizlere kahvaltı ve beş çayının yanına fazlaca mu fazlaca yakışan olağanüstü bir tarifle geldimmm ????????.

  1. Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve küp küp doğrayarak yapışmaz tavamıza alıyoruz.
  2. Zeytinyağını üzerine ekliyoruz. Sarımsakları minik minik doğrayarak içerisine katıp karışıyoruz.
  3. Alacalı doğradığımız patlıcanları uzunlamasına 4e bölüp parmak uzunluğunda kesiyoruz.
  4. Ve domateslerin üzerine ek ediyoruz. Patlıcanlar yumuşayıp domatesler suyunu çekmeye yakın.
  5. Tuz, karabiber ve tereyağını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kapağını kapatarak en kısık beğenilen buharlatıp altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun ????????

Soslu Patlıcan Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst