Sucuklu Menemen

bencede

Active member
Sucuklu Menemen Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet büyük soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Sucuk
  • 3 adet yumurta
  • Mozerella peyniri
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik
Sucuklu Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Biberleri de halka biçiminde doğrayarak hazırlıyoruz.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanı ayçiçek yağında kavuruyoruz.
  3. Üzerlerine biberi ve suyunu bırakmış doğranmış domatesleri döküp tavanın kapağını kapatıyoruz ve kendi buharında pişmesini sağlıyoruz.
  4. Azıcık suyunu çeken domateslere küp küp doğranmış sucuğu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  5. Öteki bir kapta yumurta tuz pul biber ve kekiği çırpıyoruz.
  6. Sucuklarda biraz piştikten daha sonra yumurta karışımını döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmesini bekliyoruz.
  7. Pişen menemen üzerine mozerallaları koyuyoruz ve kendi sıcağında eridikten daha sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun :).
Sucuklu Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst