Sütlü Zerdeçallı Mantar

bencede

Active member
Sütlü Zerdeçallı Mantar Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram mantar ( istiridye mantarı da kullanılabilir)
  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (miktar azaltılıp, çoğaltılabilir)
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Tuz
Sütlü Zerdeçallı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Mantarlar, istenilen biçimde doğranarak kararmaması için limonlu suda bekletilir.
  2. Soğan ve sarımsaklar yağda kavrulur.
  3. Mantarlar eklenir.
  4. Biraz yumuşayınca süt ek edilir.
  5. kimi birtakım karıştırarak uygunca çektirilir.
  6. Ocağın altı kapatılır.
  7. Tuz ve baharatları eklenerek bütün materyal özleşene kadar karıştırılır.
Sütlü Zerdeçallı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst