bencede
Active member
Tadı Garanti Kahvaltıya Kaşarlı Patates Tanımı İçin Gereçler
- 5 orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 100 gram kadar rendelenmiş kaşar
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Patatesleri soyup rendeleyelim. Suyunu uygunca sıkalım. Baharatları ekleyip harmanlayalım.
- Orta uzunluk tavaya sıvı yağı koyup yavaşça kızdıralım ve rendelenmiş patateslerin yarısını koyalım.
- Elimizle bastıralım dağılmaması için. Sırayla kaşar ve üstüne kalan patatesleri dizelim.
- Elimizle bastıralım. Alt tarafının kızarmasını denetim edelim.
- Karşıt çevirip(omlet yada börek gibi) aykırı çevirelim.
- Kenarlarından yavaşça altını açıp az sıvı yağ koyalım.
- Nar üzere kızarınca alalım ve servis edelim.
- İnanın sarımsaklı kaşarlı domates kızartması tanımımda ki üzere mutlu kalacağınızdan eminim.