bencede
Active member
Tadı Olay Yumurtalı Ekmek Tanımı İçin Gereçler
- 6-7 dilim ekmek
- Bir tutam dere otu
- Maydanoz
- 2 adet yumurta
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Kızartmak için ayçiçek yağı
- Dilediğiniz ölçüdeki dere otu ve maydanozu ince ince doğruyoruz.
- İki yumurtayı bir kapta çırpıyoruz.
- Hazırladığımız yeşillikleri ve dilediğimiz ölçüdeki baharatlarımızı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ekmeklerimizi hazırladığımız yumurtalı sosa batırıp evvelinde ısıttığımız yağda kızartıyoruz.
- Fazla yağda kızartmanıza gerek yok. Tavanın içerisine az ölçüde yağ koymanız kâfi olacaktır.