Tahinli Cantık Görüntülü

bencede

Active member
Tahinli Cantık Görüntülü Tanımı İçin Gereçler

Hamur için

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (200 ml)
İç harcı

  • 7-8 yemek kaşığı tahin
  • 7-8 tatlı kaşığı toz şeker
Kenarlarına sürmek için

  • Yumurta sarısı
Tahinli Cantık Görüntülü Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Derin bir kabın içerisine iki su bardağı sıcak değil soğukta değil. El yanmayacak biçimde su koyalım. Suyun içine bir paket kuru hisseye dökelim. Etkinleştirmek için şeker koyuyoruz.
  2. Akabinde tuz eği de yaptıktan daha sonra bir kapakla üstünü kapatıp beklemeye alalım.
  3. bir süre daha sonra mayanın üzeri kabuk tutmuş üzere bir görünümde olacak.
  4. Derin kabın içerisine beş su bardağı un koyalım ortasını havuz halinde açıp mayamızı açtığımız ortaya dökelim.
  5. Ele yapışmayan fakat yapışmaya müsait olan bir hamur elde edelim. Üzerini kapakla kapatalım. Mayalanmasını bekleyelim.
  6. Mayalanan hamuru sekiz eşit modüle bölelim. Her bir parçayı elimizi unlayarak yuvarlak bezeler haline getirelim. Üzerini mutfak bezi ile örtelim.
  7. Bezeleri rahatlıkla açabilmek için yanınıza bir kasede bir yemek kaşığı yağ bulunduralım.
  8. Tepsimize yağlı kağıt serelim.
  9. Bezeyi tepsiye alalım. Elimizi yağa bandırarak havız yapar üzere bezemizi açalım. Kenarlarındaki mayalanmadan kaynaklanan bombeliği bozmadan bezemizi şekillendirelim.
  10. Bütün bezeleri bu türlü hazırladıktan daha sonra ortalarına birer yemek kaşığı tahin bir tatlı kaşığı tız şeker serpiştirelim.
  11. Kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
  12. 200 derecelik öncesinden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Fırından çıkartılan tahinli cantıklar soframızı keyiflendirmeye hazır. Afiyet olsun ????
 
Üst