Tam Buğday Unlu Tuzlu Pankek

bencede

Active member
Tam Buğday Unlu Tuzlu Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Bir tutam maydanoz
  • 100 gr kadar süzme peynir
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
Tam Buğday Unlu Tuzlu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Maydanoz ince ince kıyılır, peynir çatal sayesinde ezilir.
  2. Tüm gereç çırpma teli ile çırpılır.
  3. Tava hayli az yağlanır. Karışımdan 1 er kaşık tavaya dökülür.
  4. Gerili önlü kızartılır.
Not: karbonat yoksa şayet yarım paket kabartma tozu da kullanılabilir.

Not: 2 katı gereç ile yaptığım vakit suyu yarım bardak koyuyorum tam oluyor.

Tam Buğday Unlu Tuzlu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst