Yenilmez
Active member

Pandemi sırasında, defalarca korona önlemlerine karşı alenen öfkelendi ve tartışmalı bir gösteriyi övdü. Şimdi Nena ilk kez bundan bahsediyor.
Şarkıcı Nena, federal hükümetin korona salgını sırasında aldığı önlemler ve gösteriler hakkında yaptığı yorumdan pişman görünmüyor. 63 yaşındaki oyuncu, bunun için defalarca sert eleştiriler almıştı. RTL ile yaptığı bir röportajda, bugün bu konu hakkında ne düşündüğünü açıklıyor.
Nena, “Hayatımda bana çok yaklaştığı anlar da oldu. Ancak son üç yılda yaşadığım bu tür bir dalga – nerede durduğumu ve ne ya da kim olduğumu biliyorum,” diyor Nena ve bu nedenle pozisyonlarına sadık kalıyor gibi görünüyor. Ne de olsa, daha az takılıp kalıyor: “Bana birkaç şey ulaşıyor ve sonra biliyorum: Tamam, hala bunun üzerinde çalışmam gerekiyor.”
Tam olarak ne üzerinde çalışması gerektiğini açıklamıyor. Ancak korona pandemisi döneminde Nena tartışmalı açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Örneğin Ekim 2020’de Instagram’da şöyle yazdı: “Tanrı’ya derin bir inancım var. Güvenim buradan geliyor. Ve bizim dışımızdan gelen bilgileri ve korku tellallığını yıkan sağduyuma sahibim. tüm bireysel parçalarına.” Yani “korku ile karanlığa hipnotize edilmemesi” mümkündür. Daha sonra komplo teorisyenlerine yakın olmakla suçlandı. O sırada yönetimi “Bild”e Nena’nın kendisini bir korona inkarcısı olarak görmediğini söyledi.
“İki sınıflı toplum olmaz”
Şubat 2021’de Nena, yalnızca aşılanmış kişiler için konser ziyaretleriyle ilgili bir tartışmada, kendisiyle “hala iki sınıflı bir toplum olmadığını” açıkça belirtti. Herkes aşı olup olmayacağına kendisi karar verebilir ve buna saygı gösterilmesi gerektiğini Instagram’da yazdı.
Biraz sonra, daha büyük skandal: Mart 2021’de Kassel’deki göstericiler, koronayı kontrol altına alma önlemlerine karşı çıkmak için sokaklara döküldü. Şiddet de vardı. Nena daha sonra Instagram’da şöyle yazdı: “Teşekkürler Kassel!” Yönetimi nihayet “mevcut siyasete ve burada hüküm süren insanlık dışı koşullara katılmayan ve bunun için sokaklarda olan insanlara teşekkür ettiğini” söyledi.
Orada da durmamalı. Haziran ayında Nena, bir konserde hijyen kurallarına sinirlendi. Twitter’daki videolardan da anlaşılacağı gibi, “Kutularınıza girmediğiniz için gösteriyi durduracakları yönünde tehdit ediliyorum” diyen Nena, ardından şunları söyledi: “Herkesin özgür olduğu gibi karar vermekte de özgür. aşı olup olmayacağına karar verecek.” Nena, her şeyin “politize edildiğini” ve bunun “tek kelimeyle berbat” olduğunu söylüyor.