bencede
Active member
Tatlı Tuzlu Pratik Tostlar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 7-8 dilim tost ekmeği
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 küçük kase krem çikolata
- 1 küçük kase pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı hindistan ceviz
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 küçük kase dilimlenmiş sucuk
- 2 dilim eski kaşar
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tepsiye yağlı kağıdı koyalım ,sos materyalleri mikser kabında güzelce çırpalım.
- Tost ekmekleri sosa bulayıp tepsiye dizelim.
- Tatlı olacaklara düz bir tepsiye bir adedi alalım, ortadan ikiye keselim bir tek tarafına krem çikolata sürelim .
- Başka tarafı üzerine kapatıp tepsiye alalım.
- Tuzlu olanlar ortasında evvel alta peyniri koyalım ,sucukları dizelim.
- bu türlü evvelinde ısıtılmış fırında 200 derecede 5 dk pişirelim .
- Tuzluların üzerine öbür dilimi kapatalım 10 dk daha pişirelim .
- Öteki tarafta pudra şekeri ,tarçın ,hindistan cevizi karıştıralım.
- Tatlı olanların üzerine birer çay kaşığı bal sürelim bu karışımı ekmeği bulayalım.
- İsteğe cevizle fındıkla sade olarakta tüketebiliriz, tuzlu olanı ayran ve turşu ile dileğe bakılırsa tüketebiliriz.