bencede
Active member
Tavada El Açması Peynirli Gözleme (Mükemmel Tada Bayılacaksınız) Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo un
- 3 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı lor peyniri
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Öncelikle peynirli iç harcı hazırlamak için, peynir ezilip, ince kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
- İstek edilen iç harcı hazırlandıktan daha sonra hamur yoğrulur.
- Hamurunu yoğurmak için su hararasında gereken materyaller yoğurma kabı içerisine alınır.
- Üzerlerine azar azar ılık su ek edilerek biraz sert kıvamlı bir hamur yoğrulur.
- Her bir beze oklava yardımı ile mümkün olduğu kadar ince ve yuvarlak olarak açılır.
- Hazırlanan iç materyali, açılan hamurun yarısına koyulup, hamur ikiye katlanır ve kenarlarına güzelce bastırılıp kapatılır.
- El açması gözleme, kızdırılmış teflon tava içerisinde, gerili önlü çevrilerek güzelce kızartılır.
- Dilek edilirse, teflon tava içerisine biraz yağ damlatılıp, gözlemeler o biçimde kızartılabilir.
- Kızaran gözlemenin üzerine tereyağı sürülüp, taze sıkılmış portakal suyu eşliğinde sıcak olarak servis edilir.