bencede
Active member
Tost Ekmeğinde Pratik Pizza Tanımı İçin Materyaller
Üst harcı;
Not EkleTanımı Yazdır
Üst harcı;
- 1 adet yumurta
- 1 adet yavaşça yumuşak domates
- 1 adet yeşil biber
- 2 tutam maydanoz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
- Göz sonucu sucuk
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kekik
- 12 adet tost ekmeği
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay, bardağı, su (kıvamı ağır gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
- 2 adet ezilmiş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kaşarımızı rendeleyip derin kaba alıyoruz.
- Üzerine bir adet yumurta kırıyoruz.
- Zeytinyağ, tuz ,kekik, kabuğu soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış domatesi ve biberi ek ediyoruz .
- Maydanozu da ince kıyıp herşeyi karıştırıyoruz.
- Üstüne koyacağımız iç harç hazır.
- Fırın tepsisine yavaşça zeytinyağ sürüp emeklerimizi yerleştiriyoruz.
- Üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı domates salçasını derin, kasede zeytinyağ kekik, sarımsak suyu güzelce karıştırıyoruz ve ekmeğin üzerine sürüyoruz.
- ondan sonrasında kaşarlı harcı her yerine gelecek biçimde yerleştiriyoruz .
- Evvelden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz (iç, harcı size kalmış istediğiniz sebzeyi küpler halinde doğrayıp daha renkli bir pizza yapabilirsiniz).