Yenilmez
Active member

Bazı sürücüler koronavirüs enfeksiyonu nedeniyle Tour de France'tan ayrılmak zorunda kaldı. Şimdi organizatörler maske zorunluluğu getirdi.
Biniciler sahasındaki birkaç korona vakasına yanıt olarak, Tour de France'da medya temsilcileri için maske zorunluluğu getirildi. Tour de France organizatörleri bunu Pazar günü sahadaki gazetecilere gönderdikleri bir mesajda duyurdu.
Açıklamada, “Sağlık risklerini en aza indirmek için” artık “maske takmak zorunlu” denildi. Bu, sürücüler ve takım üyeleriyle temasın olduğu tüm alanlar, yani “karma bölgeler”, bitiş alanları ve takım otobüslerinin çevresi için geçerlidir.
Tur yetkilileri son günlerde artan korona vakalarına tepki gösterdi (korona vakaları hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz). Cumartesi sabahı, Britanyalı dağ bisikleti Olimpiyat şampiyonu Thomas Pidcock (Ineos Grenadiers) Covid enfeksiyonu nedeniyle 14. etaba başlamadı.
Diğer sürücüler daha önce aynı sebepten dolayı turu terk etmişti. Korona enfeksiyonu nedeniyle yarışı resmi olarak sonlandıran ilk sürücü Perşembe günü Danimarkalı Michael Morkov'du. Çok sayıda takım soruna tepki göstermiş ve sürücülerinin başlangıçtan önce ve bitiş alanında maske takmasını sağlamıştı.
Pozitif bir korona testi, 2024 Turu'ndan otomatik olarak ihraç edilmek için bir sebep değildir. İngiliz eski Tur galibi Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) pozitif bir testten sonra 14. etaba başladı. “Pozitif çıktım, ancak yalnızca hafif semptomlarım var. Doktor tarafından gözlemleniyorum. Şu anda yalnızca hafif bir baş ağrım ve burun akıntım var – nasıl gideceğini göreceğiz,” dedi 38 yaşındaki sporcu ITV Cycling'de.
ARD'de yorumcular yayın sırasında yeni maske zorunluluğu hakkında şunları söyledi: “Takımların bunu hafife almadığından emin olabilirsiniz. Bu sporcularla, hedeflerle, sürücülerin sağlığıyla ilgili.”