Tuzlu Kek

bencede

Active member
Tuzlu Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı dilimlenmiş zeytin
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 dolu tutam dereotu
  • 1 dolu tutam maydanoz
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ(isteğe bağlı tereyağı)
  • Pulbiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz (peynir fazlaca tuzlu ise gerek yok)
Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurtaları çırpalım.
  2. daha sonra yağ ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.
  3. Un ,kabartma tozu ve tuzu da ekleyelim.
  4. Karıştırdıktan daha sonra ince doğranmış dereotu ve maydanozu ekleyelim.
  5. En son zeytin ve elle ufaladığınız yada minik doğradığınız peynirleri ve pulbiberi de ekleyip spatula ile karıştırıp yağlanmış baton kek kalıbına hamurumuzu koyalım.
  6. 180 derecede öncesinden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst