Uzayan Kuymak

bencede

Active member
Uzayan Kuymak Tanımı İçin Gereçler

  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı oda ısısında su
  • 1 kase kadar kuymak peyniri
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su
Uzayan Kuymak Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
  2. Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Akabinde bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin.
  3. Suyu çekene dek kavurun ve suyu güzelce ektikten daha sonra içine kuymak peynirini ek edin.
  4. Peynir büsbütün eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun. Peynir de eridikten daha sonra sıcak suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın.
  5. Tereyağı hafifçeçe üstte biriktiği vakit kuymağınız hazır demektir. Sıcak sıcak servis edin. Afiyetleer olsuuun.
Not: Kuymağınızın istediğiniz esneklikte olması için dikkat etmeniz gereken en kıymetli nokta kullanacağınız peynir çeçil ya da kaşar peyniri ile de kuymak yapabilirsiniz lakin en uygun kararı kolot peyniri ile alırsınız.
 
Üst