Valle di Sole'de ayı ve kurt referandumu: sonuçlar ve çıkarımlar

aysutekin

New member
Referandumda vatandaşların büyük etoburların varlığı konusundaki endişeleri vurgulandı.

İle ilgili 
Notizie.it editör ekibi 
Yayınlandığı tarih 28 Ekim 2024, 09:50

Referandumun bağlamı

Trentino'nun Valle di Sole kentinde düzenlenen son referandum, yoğun nüfuslu bölgelerde ayıların ve kurtların varlığına ilişkin geniş bir tartışmayı ateşledi. %63,16 katılımla seçmenlerin %98,58'i kamu güvenliği ve bu büyük etoburların yerel gelenekler üzerindeki ekonomik etkisi konusundaki endişelerini dile getirdi. Bu sonuç, vatandaşlar arasında güvenliklerinden ve günlük aktivitelerinin korunmasından korkan yaygın bir duyguyu yansıtıyor.

Danışma süreci

Derneklerden ve vatandaşlardan gelen talepler üzerine başlatılan istişare, Belediye Başkanları Konseyi'nin kararıyla sonuçlandı. 2023 yılında Jj4 ayısı tarafından öldürülen genç adamın anısına oluşturulan “Birlikte Andrea Papi için” komitesi, referandum talebinde bulunmak için 6.000'den fazla imza topladı. Bu etkinlik vatandaşların bölgelerindeki yaban hayatı yönetimine ilişkin kaygılarını dile getirmeleri için bir fırsat oldu.

Oylamanın etkileri

Referandumun sonucuna rağmen ayılar ve kurtların koruma altındaki türler olması nedeniyle hukuki durumun değişmediğini belirtmekte fayda var. Ancak oylamanın sonucu, Valle Topluluğu başkanı Lorenzo Cicolini'nin de altını çizdiği gibi açık bir siyasi sinyali temsil ediyor. Vatandaşlar tarafından ifade edilen güçlü muhalefet, gelecekteki yaban hayatı yönetim politikalarını etkileyebilir ve bu durum, insanlaştırılmış bölgelerde bu türlere yönelik koruma ve yönetim tedbirlerinin gözden geçirilmesine yol açabilir.