bencede
Active member
Waffle (Gaufre) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Waffle (Gaufre) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 125 gram un
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 20g şeker
- 1 adet yumurta
- 25 cl süt
- 50 gram eritilmiş tereyağ
- 5 gram tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba un, kabartma tuzu, şeker dökün ve çırpın.
- Üzerine yumurta, süt, eritilmiş tereyağ ve tuzu ekleyip yeniden çırpın.
- Waffle makinesi ısındıktan daha sonra makinanın içine sıvı yağı sürün (alt ve üst kısmı) ki hamur yapışmasın, fırça ile sürebilirsiniz.
- Bir kepçe ile hamurunu alın ve waffle makinasına ek edin. Kapağını kapatın ve 2 dakika boyunca hiç açmayın, olağan ayarda. Bir çatal yardımı ile waffle alabilirsiniz.
- Piştikten daha sonra üzerine toz şekeri, çikolata, reçel, bal, muz, çilek ekleyebilirsiniz.
Waffle (Gaufre) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı