Waffle (Gaufre)

bencede

Active member
Waffle (Gaufre) Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram un
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 20g şeker
  • 1 adet yumurta
  • 25 cl süt
  • 50 gram eritilmiş tereyağ
  • 5 gram tuz
Waffle (Gaufre) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir kaba un, kabartma tuzu, şeker dökün ve çırpın.
  2. Üzerine yumurta, süt, eritilmiş tereyağ ve tuzu ekleyip yeniden çırpın.
  3. Waffle makinesi ısındıktan daha sonra makinanın içine sıvı yağı sürün (alt ve üst kısmı) ki hamur yapışmasın, fırça ile sürebilirsiniz.
  4. Bir kepçe ile hamurunu alın ve waffle makinasına ek edin. Kapağını kapatın ve 2 dakika boyunca hiç açmayın, olağan ayarda. Bir çatal yardımı ile waffle alabilirsiniz.
  5. Piştikten daha sonra üzerine toz şekeri, çikolata, reçel, bal, muz, çilek ekleyebilirsiniz.
Servise hazır, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????

Waffle (Gaufre) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst