Yağ Çekmeyen Pamuk Pişi

bencede

Active member
Yağ Çekmeyen Pamuk Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya (ve ya 1 paket toz maya )
  • 5 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak ele yavaşça yapışan bir hamur olacak )
Kızartmak için :

  • Sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Pamuk Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karıştırma kabına suyu, sütü, şekeri ,tuzu ve mayayı koyup uygunca karıştıralım.
  2. Unu denetimli bir biçimde ekleyerek yumuşak yavaşça ele yapışan bir hamur yapalım ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamurumuzun havasını alıp mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  4. Bezeleri unladığımız tezgaha koyup üzerini yavaşça bastıralım.
  5. Üzerlerine pak bir bez örtelim ve 20 dk kadar yenidendan mayalandıralım.
  6. Mayalanan bezelerin ortalarına oklava sayesinde bir delik açalım ve elimizle genişletelim.
  7. Tavaya gereğince sıvı yağ koyup ısıtalım.
  8. Isınan yağda pişilerimizi önlü artlı güzelce pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ???? ????????.
Yağ Çekmeyen Pamuk Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst