bencede
Active member
Yalancı Churros (3 Dakikada Hazır Tatlı) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Selam
Oğulların ikiside evdeyse kahvaltıya farklı şeylerin arayışına girmiş bulunmaktayım. Oğlumun hayli sevdiği yalancı churros tatlısı yapalım bu biçimde. İster kahvaltıya isterseniz de canınız tatlı istediğinde şipşak yapabileceğiniz bir tanım.
- Tost ekmeği (ben 6 tane kulandım)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Az sıvı yağ
- Yaklaşık yarın çay bardağı toz şeker
- Tarçın (damak zevkinize bakılırsa azaltabilirsiniz yada çoğaltabilirsiniz)
- Nutella yada fındık/fıstık ezmesi
Not EkleTanımı Yazdır
Selam

- Tost ekmeklerini dilim dilim keselim. Somun ekmeği tavsiye etmem bu tanım için lakin dilimlenmiş rastgele bir beyaz ekmek olacaktır.
- Yumurtayı ve sütü bir tabağa alalım ve güzelce çırpalım.
- Öbür tabağa toz şeker ve tarçını alalım güzelce karıştıralım. Olurda buladığınız karışım az gelirse daha sonradan bir daha yaparsınız ziyan olmasından uygundur
.
- Artık kestiğimiz ekmekleri yumurtalı süte yatırıp çıkarıyoruz ve bir tavaya az bi sıvı yağ döküp altını açıyoruz. Süt yumurta karışımına buladığımız ekmekleri yağda iki taraflı kızartıyoruz. Çok fazla yağ çekmiyor o yüzden bu biçimde kızartma üzere kucak dolusu felan dökmeyin.
- İki tarafı kızaran ekmekleri çabucak sıcakken toz şeker tarçın karışımına buluyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.
- Ben bir tabağa biraz nutella koyup fazlaca az ısıttım ki akışkan kıvama gelsin.Yalancı churroslarımızı nutellaya batırıp batırıp yiyoruz ???? tabiki nutella olmadan da lezzetli.Afiyet bal şeker olsun.