Yavuz Bingöl’den “Akif” açıklaması!

Aslıhan

Active member
Ünlü sanatçı Yavuz Bingöl, Ulusal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve İstiklal Marşı’nın yazılış öyküsünün anlatıldığı Akif sinemasına dair niyetlerini anlattı. Başrolde olan usta sanatçı hislerini “Akif, onca ümitsizliğin ortasında kalpleri imanla dolduran, güç ve kuvvet veren bir marş yazmış. Onun üzere bir vatanseveri genç kuşaklar tanımalı” kelamlarıyla tabir etti.

Geçtiğimiz gün yapılan gala arkasında izleyiciyle buluşan Akif sinemasında başrol oynayan Yavuz Bingöl, Sabah gazetesine röportaj verdi.

Yaşadığı hisleri anlattı. İstiklal Marşı’nın yazıldığı Taceddin Dergahı’nda yapılan çekimlerden etkilendiğini söz eden Bingöl, filmlin gençlere örnek olacağını söylemiş oldu.

Ders niteliğinde yapılan sinema çekimleri sırasında kendisine yapılan tenkitleri bu sözlerle anlattı:

“Benim oyunculuğumla ilgili kanıtlayacak bir şeyim yok. 20’ye yakın sinemam var. Bunların 10 tanesi başrol. 3 Maymun ile Cannes’da En Uygun Erkek Oyuncu kategorisinde yarışmışım. Kendimi ispatlayacak bir durumum yok. Robert De Niro bile bir karakteri almak için audition veriyor. Bu işin sonu yok. Ben de 3 Maymun’da 50 kişi içinden seçildim. Öbür münasebetlerden dolayı rolü almışım üzere bir durum kelam konusu değil. Bu benim birinci sinemam değil ki. Bu yorumları güzel niyetli bulmuyorum. Bunları haksızlık olarak görüyorum lakin önemsemiyorum.”