Yeşil Zeytin Üretimi

bencede

Active member
Yeşil Zeytin Üretimi Tanımı İçin Materyaller

  • 5 kg yeşil taze zeytin
  • 1 dilim limon
  • Aldığı kadar su
Salamura Materyali;

  • Limon
  • Su
  • Tuz (yaklaşık 1 litre suya 7 yemek kaşığı tuz)
Yeşil Zeytin İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Zeytinleri güzelce yıkayın.
  2. Her bir zeytinin 3 yerinden çizikler atın ve kavanoza yerleştirin .
  3. Kavanozu doldurduktan daha sonra üzerine aldığı kadar ( zeytinlerin üzerini geçecek kadar) su ek edin.
  4. En son zeytinlerin üzerine küçük bir tabak yerleştirin zeytinlerin hepsi suyun altında kalması için.
  5. Ben bu süreci limon ile yaptım daha sonra ağzını kapatın her hafta zeytinlerin acımış olan suyunu dökün ve taze su doldurun. Bu süreci zeytininiz olana kadar yinelayın 3-4 hafta boyunca.
  6. Ortada bir adet zeytin alıp deneyin yaklaşık 1 ay daha sonra zeytin olmuş olacaktır .Baktınız ki zeytinin acısı gitmiş zeytin tadı gelmiş bu sefer son olarak salamura suyunu yapın.
  7. Bunun için tekrar suyunu tazeleyin ve bu sefer tuzunu ek edin yine limon dilimi ek edin ve ağzını kapatın ve 1 hafta bekletin daha sonra afiyetle yiyin ????.
Not: Kaç litre su kullanırsanız ona göre tuz ölçüsünü ayarlayın 2 litre su için 14 yemek kaşığı tuz ,3 litre su için 21….

Yeşil Zeytin İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst