Yöresel Hurma Tanımı

bencede

Active member
Yöresel Hurma Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
Yöresel Hurma Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yağları, suyu, tuzu koyup karıştıralım yavaş yavaş yumuşak bir hamur yapalım.
  2. Cevizden büyük hamurdan alalım.
  3. Avucumuzda biraz daha yoğurup rende üzerinde rulo yaparak ortasına parmaklarımızla yavaşça bastırıp kaldırıp tepsiye dizelim.
  4. 180 derecede altları pembeleşince fırından çıkaralım. Afiyet olsun.
Not:bal yahut recellerle yenmesini tavsiye ederim.
 
Üst