Yoğurtlu Pişi

bencede

Active member
Yoğurtlu Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 – 4.5 su bardağı un
Kızartmak İçin;

  • Sıvı yağ
Yoğurtlu Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karıştırma kabının ortasında kabartma tozu, un ve tuz karıştırılır.
  2. Bir bardak unu daha sonradan denetimli olarak koyun. 4.5 bardak tam geldi benim hamuruma.
  3. Kuru unsurlar hariç başka materyaller çırpıcı ile karıştırılır, pürüzsüz hale gelince un karışımı kısım kısım eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamur yarım saat dinlendirilir, dinlendirilen hamur 4 modüle ayrılır.
  5. Her modül oklava ile ince olmayacak biçimde açılır ve kareler yahut dikdörtgenler formunda kesilir,.
  6. Kızgın yağda altlı, üstlü kızartılır.
Yoğurtlu Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst