bencede
Active member
Yumurta Salatası (Hem Spor daha sonrası Hemde Güne Hoş Başlangıç) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam taze nane
- 2 kol yeşil soğan (isteğe bağlı)
- 1 tutam dere otu (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım tatlı kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları yıkayıp uygun, bir kapta orta ateşte haşlamaya bırakıyoruz şayet az pişmiş seviyorsanız kaynadıktan daha sonra 4 dk biraz kayısı kıvamda seviyorsanız 5. 5 dk kaynatmanız kâfi. Güzel pişmiş olması için 6 dk kâfi olacaktır tabi bu benim ocağıma nazaran sizin, ocağınızın ısı işletmesine göre farklılık gösterebilir.
- Bütün yeşillikler güzelce yıkayıp süzdürüp incecik doğruyoruz (ben yeşil soğan ve dereotu bu tanımımda kullanmadım lakin seviyorsanız muhakkak koyun kusursuz oluyor)
- Yeşillikleri doğradıktan daha sonra servis yapacağımız tabağa alıyoruz.
- Kaynayan yumurtaların kabuklarını soyup istediğimiz büyüklükte doğruyoruz.
- çabucak sonrasında sıvı yağı biraz ısıtıyoruz ,hemen sonrasında pulbiber atıyoruz.
- Üzerine isteğe bağlı kuru nane ek ediyoruz .
- Ocaktan alıp karıştırıp yumurtaların üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun.