bencede
Active member
Yumurtalı Ekmek Kızartması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet köy ekmeği
- 5 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı çemen (koku yapmayandan kullandım, isteğe bağlı hiç kullanmaya da bilirsiniz)
- 1 su bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, kırmızı toz biber, tuz güzelce çırpılıp, karıştırılır. Dilerseniz çemen hiç koymaya bilirsiniz.
- Ekmekler, epeyce ince ya da epeyce kalın olmayacak biçimde dilimlenir. Çemenli yapacaklar için ekmeklerine üzerine çemen sürülür.
- Kızartma tenceremize, 1 su bardağı sıvı yağ koyup, altını açıyoruz ve sıvı yağın kızmasını bekliyoruz.
- Yağ, ocakta kızar kızmaz, dilimlenen ekmekleri evvel yumurtalı karışıma önlü gerili batırıp, kızartmaya atıyoruz.
- Ekmekleri süratli bir biçimde yumurtalı karışıma sokup çıkıyoruz, şayet karışımda hayli kalırsa ekmekler fazlaca fazla yumuşar.
- Kızaran ekmeklerimizi, peçete koyduğumuz servis kabımıza alıyoruz. Yağını biraz çekmesi için altın peçete koyuyoruz. Afiyet olsun