Yumurtalı Ekmek Kızartması

bencede

Active member
Yumurtalı Ekmek Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet köy ekmeği
  • 5 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı çemen (koku yapmayandan kullandım, isteğe bağlı hiç kullanmaya da bilirsiniz)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Yumurtalı Ekmek Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta, kırmızı toz biber, tuz güzelce çırpılıp, karıştırılır. Dilerseniz çemen hiç koymaya bilirsiniz.
  2. Ekmekler, epeyce ince ya da epeyce kalın olmayacak biçimde dilimlenir. Çemenli yapacaklar için ekmeklerine üzerine çemen sürülür.
  3. Kızartma tenceremize, 1 su bardağı sıvı yağ koyup, altını açıyoruz ve sıvı yağın kızmasını bekliyoruz.
  4. Yağ, ocakta kızar kızmaz, dilimlenen ekmekleri evvel yumurtalı karışıma önlü gerili batırıp, kızartmaya atıyoruz.
  5. Ekmekleri süratli bir biçimde yumurtalı karışıma sokup çıkıyoruz, şayet karışımda hayli kalırsa ekmekler fazlaca fazla yumuşar.
  6. Kızaran ekmeklerimizi, peçete koyduğumuz servis kabımıza alıyoruz. Yağını biraz çekmesi için altın peçete koyuyoruz. Afiyet olsun
    ?
Yumurtalı Ekmek Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst