bencede
Active member
Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Kızartması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 5 dilim bayat ekmek
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- Dilek ederseniz pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kesim rendelenmiş kaşar peyniri
- Maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve sütü bir fiske tuz atalım. Güzelce çırpalım.
- Ekmekleri dilimleyelim. Tava ya sıvı yağı alalım.
- Yağ ısınınca dilim ekmeklerin iki yüzünü yumurtalı karışıma batırarak tavaya alarak dilim ekmeklerin alt yüzü kızarınca çevirelim.
- Rendelenmiş olduğumuz kasar peynirini serpelim, tavanın kapağını kapatıp erimesini sağlayalım.
- Dilimlerin altları da kızarınca servis tabağına alalım ince kıyılmış maydanoz serpelim kahvaltıya hoş bir alternatif oluyor hemde bayat ekmeklerimizi kıymetlendirmiş oluyoruz. Afiyet olsun.
).