Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Kızartması

bencede

Active member
Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Kızartması Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 5 dilim bayat ekmek
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Dilek ederseniz pul biber
Kızartmak için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;

  • 1 kesim rendelenmiş kaşar peyniri
  • Maydanoz
Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve sütü bir fiske tuz atalım. Güzelce çırpalım.
  2. Ekmekleri dilimleyelim. Tava ya sıvı yağı alalım.
  3. Yağ ısınınca dilim ekmeklerin iki yüzünü yumurtalı karışıma batırarak tavaya alarak dilim ekmeklerin alt yüzü kızarınca çevirelim.
  4. Rendelenmiş olduğumuz kasar peynirini serpelim, tavanın kapağını kapatıp erimesini sağlayalım.
  5. Dilimlerin altları da kızarınca servis tabağına alalım ince kıyılmış maydanoz serpelim kahvaltıya hoş bir alternatif oluyor hemde bayat ekmeklerimizi kıymetlendirmiş oluyoruz. Afiyet olsun. :)).
Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst