bencede
Active member
Yumurtalı Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 büyük kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 400 gram kültür mantarı
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı piyazlık doğrayalım zeytinyağ ile yavaşça pembeleşene kadar kızartalım.
- Kapya biberi doğrayıp ekleyelim. 4-5 dk da bir arada kavuralım.
- Doğradığımız mantarları ekleyip tavanın kapağını kapatalım.
- Kendi suyunu çekip mantarlar piştiğinden baharatları ekleyip karıştıralım ve yumurtaları üzerine kıralım.
- Damak zevkinize bakılırsa yumurtaların pişme ölçüsünü ayarlayabilirsiniz. Ben beyazları pişince ocağı kapatıp yumurtaların üzerine karabiber serptim ???? afiyet şifa olsun.