Yumurtalı Mantar

bencede

Active member
Yumurtalı Mantar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 buçuk kilo mantar
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 büyük sarımsak
  • 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 5 büyük uzunluk yumurta
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket et bulyon
  • 2 küp şeker
  • Tuz
Yumurtalı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Mantarlar doğranır.
  2. Sirkeli suda 10-15 dakika bekletilip, yıkanıp süzülür.
  3. Tenceremize tereyağ ve sıvıyağ alınıp kızdırılır.
  4. Küp küp doğradığımız soğan ve sarımsaklar eklenip rengi değişene dek kavrulur.
  5. Salçamız, pulbiber ve kimyon eklenir, tekrar kavrulur.
  6. Mantarlarımız ve bulyon eklendikten daha sonra tenceremizin kapağı kapatılır.
  7. Birinci harlı ateşte çabucak sonrasında kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  8. ondan sonrasında tuzumuz eklenir.
  9. Kapatmaya yakın bir kapta kırdığımız yumurtalar tenceremize eklenir.
  10. Çatal sayesinde yavaşça dağıtılır.
  11. Birkaç dakika kadar piştikten daha sonra ocağımız kapatılır.
  12. 5 dakika dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Yumurtalı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst