bencede
Active member
Yumurtalı Mantar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 buçuk kilo mantar
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 büyük sarımsak
- 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 5 büyük uzunluk yumurta
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket et bulyon
- 2 küp şeker
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarlar doğranır.
- Sirkeli suda 10-15 dakika bekletilip, yıkanıp süzülür.
- Tenceremize tereyağ ve sıvıyağ alınıp kızdırılır.
- Küp küp doğradığımız soğan ve sarımsaklar eklenip rengi değişene dek kavrulur.
- Salçamız, pulbiber ve kimyon eklenir, tekrar kavrulur.
- Mantarlarımız ve bulyon eklendikten daha sonra tenceremizin kapağı kapatılır.
- Birinci harlı ateşte çabucak sonrasında kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- ondan sonrasında tuzumuz eklenir.
- Kapatmaya yakın bir kapta kırdığımız yumurtalar tenceremize eklenir.
- Çatal sayesinde yavaşça dağıtılır.
- Birkaç dakika kadar piştikten daha sonra ocağımız kapatılır.
- 5 dakika dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.