Zelenskiy’e ihanet darbesi: İki Ukraynalı generalin rütbesini söktü

SuGiBi

New member
Zelenskiy’e ihanet darbesi: İki Ukraynalı generalin rütbesini söktü Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy, açıkmalarda bulundu. 2 Ukraynalı generalin ülkeye ihanet ettikleri sebebi öne sürülerek rütbelerinden ihraç edildiğini deklare etti. Zelenskiy, generallerin isimlerini de açıklayarak “Onlar artık buraya ilişkin değiller. Artık tüm hainlerle uğraşacak vaktim yok, lakin yavaş yavaş hepsi cezalandırılacak.” dedi.

Ukrayna’da, Rusya için çalışan askerler ve istihbarat bakılırsavlilerinin bulunduğunu ima eden Zelenskiy, “Her vakit olduğu üzere hiç düşünmeden kahramanlarımızın ödüllendirildiği bir kararnameyi imzaladım. Ukrayna Savunma Bakanlığındaki 136. askere teşekkür ederim.” diye konuştu.

GENERALLERİN İSİMLERİNİ AÇIKLADI

Zelenskiy, “Bugün güç bir karar daha alındı. Anti-kahramanlar hakkında öbür bir karar verildi. Artık tüm hainlerle uğraşacak vaktim yok, fakat yavaş yavaş hepsi cezalandırılacak. Bu niçinle Ukrayna Güvenlik Servisi İç Güvenlik Ana Dairesi eski lideri Andriy Olehovych Naumov ve Herson Bölgesi’ndeki SBU’nun eski lideri Serhiy Oleksandrovych Kryvoruchko artık general değil.” dedi.

GENERALLER BURAYA İLİŞKİN DEĞİL

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Disiplin Tüzüğü’nün 48. unsuruna bakılırsa, vatanlarının nerede olduğuna karar veremeyen kıdemlilerin ve subaylar rütbelerinden yoksun bırakılacağını söz eden Zelenskiy, “Rastgele generaller buraya ilişkin değil!” diye konuştu.