Zerrin Arbaş, hayatı sinema olursa kızını Nil Karaibrahimgil’in oynamasını istedi

Aslıhan

Active member
Usta sanatçı Zerrin Arbaş’ın kızı Derya Arbaş genç yaşta kalp krizinden vefat etmişti. Arbaş kızı Derya Arbaş’ın ömrü sinema olursa müzikçi Nil Karaibrahimgil’in oynamasını istedi.

Ünlü oyuncu Zerrin Arbaş, Türkiye ve Amerika içinde geçen ömründe Hollywood artistleriyle birebir ortamlarda bulunmuş kendisine geniş bir şöhret edinmişti. Kızı da kendisi üzere oyuncu olan ve onu kalp krizi kararı, çabucak hemen 35 yaşındayken kaybeden ünlü sanatçı yıllar daha sonra röportaj verdi.

Hürriyet’e konuşan ve hayatının sinema olmasını isteyip istemeyeceği sorulan Arbaş, “Tabii isterim. Yeni kuşak oyuncularının hepsine hayranım. Beni oynayacak olağanüstü beşerler vardır. Lakin Derya, değerli. Nil Karaibrahimgil’e bayılıyorum, ne kadar Derya tipli değil mi?

Keşke oynasa. Gülüşü, bakışı fazlaca benziyor. Özge Özpirinçci’ye de vakit zaman bakıyorum, o da Derya’ya benziyor. Onun ruhunu taşıyabilirmiş üzere geliyor.” cevabını verdi.