Zeytinyağlı Çemen (Acuka) Tanımı Görüntülü

bencede

Active member
Zeytinyağlı Çemen (Acuka) Tanımı Görüntülü İçin Materyaller

  • 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( salçası tuzlu olan koymasın
  • 1 çay bardağı sıkılmış limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı ceviz
  • Sıkılmış bir limon suyu
  • Bir su bardağı zeytinyağı
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • Acı sevmeyen acı baharatları az koyabilir
Zeytinyağlı Çemen (Acuka) Tanımı Görüntülü Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bütün materyaller uygun bir kaba koyup karıştıralım.
  2. Çemeni ağzı kapalı buzdolabında saklayalım bir hafta 10 gün birşey olmaz. Yapılışı kolay olduğu için muhtaçlık duyulduğunda az yapıp taze olarak kahvaltılarda tüketedebilirsiniz.
Ta çocukluğumdan beri yaptığım bir çemen hala kahvaltılarda severek ailece tüketiğimz vazgeçemediğim bir çemen tanımı denemenizi tavsiye eder. Youtube kanalıma abone olursanız sevinirim.
 
Üst