bencede
Active member
Zeytinyağlı Çemen (Acuka) Tanımı Görüntülü İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz ( salçası tuzlu olan koymasın
- 1 çay bardağı sıkılmış limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı ceviz
- Sıkılmış bir limon suyu
- Bir su bardağı zeytinyağı
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı isot
- Acı sevmeyen acı baharatları az koyabilir
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün materyaller uygun bir kaba koyup karıştıralım.
- Çemeni ağzı kapalı buzdolabında saklayalım bir hafta 10 gün birşey olmaz. Yapılışı kolay olduğu için muhtaçlık duyulduğunda az yapıp taze olarak kahvaltılarda tüketedebilirsiniz.