Zyxel Armor G5 İncelemesi

BaRNaBaS

New member
Zyxel Armor G5 İncelemesi Son beş yılda kablosuz ağların etrafımızı nasıl sardığının farkında olmalısınız. Bilhassa home office çalışma ve yüksek çözünürlüklü görüntülerin ağır olarak işlendiği ağlarda oluşan önemli performans sorunu de artık uygundan düzgüne belirmeye başladı. Wi-Fi 6 standardı da bu sıkıntıya bir tahlil olarak hayatımıza girerken kendisine birbirinden yetenekli iş arkadaşları bulmaya devam ediyor. Zyxel Armor G5 de gerek profesyoneller gerekse oyuncular için son derece maharetli bir eser.

Kullandığımız modemlerin pek birçoklarının performans manasında tüm beklentilerimize yetmediği ortada. Armor G5 de bu noktada bize kimi tahlillerle gelen, içerdiği 13 anten ile ağ performansınızı dilediğiniz yerde artırmaya vakıf bir model. Üstelik bu antenlerin dizayna yedirildiğini ve modemin eski Çamlıca zirvesine benzeri imajda uzak, son derece şık bir eser olduğunu belirtmem gerekiyor. Ayrıyeten Armor G5’in dizaynında RGB ışıklandırma takviyesi de kullanılmış.

Armor G5’in 2.4Ghz bandında sunduğu potansiyel sürat 1.200Mbit, 5 Ghz bandında ise 4.800 Mbit. Zyxel’in yeni router’ı sahip olduğu dört çekirdekli, 64 bit 2,2 GHz suratında çalışan işlemcisiyle, 13 yüksek çıkarlı anteniyle ve 12 WiFi akışıyla ile birebir anda 30 ilişkiyi birden besleyebiliyor. Kablolu ilişkiyle kullanacaksanız Armor G5’te 10G Çoklu Gigabit Ethernet LAN yuvaları mevcut. bir daha art kısımda USB 3.1 Gen 2 girişi, 2.5 Gigabit WAN portu ve ilaveten dört adet de Ethernet portu bulunmakta. Bu özellikler yardımıyla prensipte 1250 MB/s sürate kadar evrak transferi yapabilmek mümkün.

Konuttaki testlerde nasıl sonuçlar verdiğini merak edenler olacaktır.

Kablosuz ilişkiyi Router üzerinden dağıttığımızda aldığımız performans konusunda dağlar kadar farkla karşılaştık. 100Mbit download / 5Mbit upload suratlarında bir internet kullanıyorum ve salonda, modeme 2-3 metre arada kablosuz olarak aldığım download suratı 57-58 Mbps civarında. Kablolu olarak ise 78-79 Mbps’ye kadar çıkıyor. G5 Armor üzerinden ağı kablosuz olarak dağıttığımda ise ortama 75Mbps civarında, neredeyse kablolu bağlamışım kadar uygun bir performans aldım.

Ben koridorların ilişkiyi yiyip bitirdiği eski bir konutta oturuyorum ve yatak odama gelene kadar irtibat performansının yarısını baştan kaybediyorum. Armor G5 ile yatak odamda en azından stabil, internette rahatça gezinmeme müsaade veren bir ilişki suratı yakalayabildiğimi (23 Mbps) belirtmem gerekiyor.

Armor G5, güvenlik açısından da tezli bir model ve beraberinde OpenVPN’i de destekliyor. Bu sayede her aygıtınızda başka ayrı VPN kullanmasanız bile Armor G5’in güvenlik donanımından yaralanmanız mümkün oluyor.

Sonuç

Sonuçta ister oyuncu olun ister profesyonel, karşınızda son derece kabiliyetli bir eser var. Konutunuz büyükse ve performanstan taviz vermeden kablo sayısını azaltmak istiyorsanız Armor G5 size son derece pahalı katkılar sunabilecek bir model. Alışılmış bunun da bir bedeli var, eser piyasada 3500 TL civarında bir fiyata bulunabiliyor.

Kürşat Vakit

CHIP Online Notu: %92

+ Son derece başarılı performans
+ Şık tasarım
+ Wi-Fi 6
+ OpenVPN takviyesi
+ RGB aydınlatma
– Fiyatı yüksek