24 Aralık Cuma mesajları… En manalı ve dualı-hadisli Cuma günü iletileri

Yenilmez

Active member
24 Aralık 2021 Cuma günü iletileri vatandaşlar tarafınca araştırılmaktadır. Sevdiklerinizle toplumsal medya aracılığı ile paylaşılan bu Cuma günü iletileri, en özel ve kısa bildiriler yardımıyla sevgi bağlarını güçlendirir. Bu mübarek günde paylaşılan Cuma günü iletileri eşe dosta gönderilmek üzere araştırma konusu oldu. Edilen duaların geri çevrilmediği bu mübarek Cuma gününde, islam dünyası mescitlerde cuma namazı için saf tutuyorlardı. Cuma günü bildirileri nelerdir? Hangi Cuma iletisi manalıdır?

24 ARALIK CUMA GÜNÜ İLETİLERİ

Ruhu öldürmek vücudu öldürmekten daha büyük bir cinayettir. Güzel cumalar. Rabbim nefsimize celaliyle kalbimize cemaliyle ömrümüze hikmetiyle kusurlarımıza rahmetiyle mahşerde Muhammedİyle yardım etsin inşallah. İyi cumalar.

Allah’ım beni senin sevginle, Seni sevenlerin sevgisiyle ve Sana yaklaştıracak davranışların sevgisiyle rızıklandır. (Hadis-i Şerif) Güzel cumalar.

Allah’ım, günahlarımın hepsini küçüğünü ve büyüğünü birincisini ve sonunu saklısını ve aşikârını bağışla. (Hadis-i Şerif/Müslim) İyi cumalar.

Lisanı Bismillah olanın işi yarım kalmaz, kelamı inşallah olanın planı bozulmaz, gözü maşallah olanın içi kararmaz. Zikri subhanallah olanın eksiği olmaz. Şükrü elhamdulillah olanın rızkı azalmaz. Anahtarı iman olanın açamayacağı kapı olmaz. İyi Cumalar.

Ey Allah’ım, Ey Rabbimiz! Bize dünyada uygunluk, güzellik ve nimet ver, ahirette de hoşluk, güzellik ve nimet ver ve bizi ateş azabından koru. (Buhârî, “De’avat”, 55) hoş cumalar.

Allah’ım, cehenneme götüren fitniçin, cehennemin azabından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım. (Ebu Dâvûd, Vitr, 32.) Cumanız mübarek olsun.

Sen ki, sessiz gönüllerde gizli kalanları bilirsin, ne dilek ediyorsak en güzelinden ver bize Rabbim. Güzel Işıklı Cumalar.

Ya Rabbi cumayı en bereketli gün yaptığın üzere bizi de o günün rahmetiyle bereket edenlerden eyle. Cuma’mız Mübarek Olsun.

Ey büyük Rabbim, hayrı ve şerri ayırt edebilmeyi, imtihan olarak verdiklerine yürekten amenna diyebilmeyi, göstermiş olduğun yolda yürümeyi, Senin yolundan ayrılmamayı, Seni en çok sevenlerden olmayı bana ve sevdiklerime nasip eyle. Güzel Cumalar.

• Bugün her zamanki üzere bayram olsun, hüzünler dönüşsün sevince. Rabbim yaralarımızı sarsın, Kalbimizdeki marazları gidersin Şafi namıyla. Cumanız Mübarek Olsun.

Mübarek Cuma günü yapılacak ibadetlere, öteki günlerde yapılanların, en az iki katı verilmektedir. Buna karşılık ise Cuma günü yapılan günahlar da iki kat yazılmaktadır. Cuma gününü en iyisi ile geçirmek dileğiyle cumanız mübarek olsun.

Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun. Bizlere iyilik versin. Selam ve dua ile. Güzel Cumalar.

Fotoğraflı Cuma bildirileri: Papatyalı cuma iletileri, en hoş ve manalı Cuma bildirileri

• Allah’ım, habibin Muhammed Mustafa’ya (aleyhisselam), ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et. Amin, cumamız mübarek olsun.

HADİSLİ VE DUALI CUMA GÜNÜ BİLDİRİLERİ

Müminler sahiden kurtuluşa ermişlerdir. Onlar ki, namazlarında derin hürmet arasındadirler. Onlar ki, yararsız işlerden ve boş kelamlardan yüz çevirirler. Onlar ki, zekatı öderler. Onlar ki, ırzlarını korurlar. (Mü’minûn, 23/1-5) İyi cumalar.

Dua ve tövbelerimizi kabul, sıhhatimizi daim, çıkarımızı bereketli, kalplerimizi ve konutlarımızı huzurla doldursun İnşallah. Güzel cumalar dilerim.

Ey büyük Allahım, kalpleri güzelden berbata, berbattan düzgüne çeviren, fakat sensin. Kalbimi, dininde sâbit kıl, dininden döndürme, Müslümanlıktan ayırma. Cumanız Mübarek olsun.

Allah’ım, Sen yardım istenilensin, dualar fakat sana ulaşır, duaları sen kabul edersin, güç ve kuvvet lakin Allah ile bir arada vardır. (Tirmizî, “De’avât”, 94) Cumamız mübarek olsun.

Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sıhhatimizi daim, yararımızı bereketli, kalplerimizi ve konutlarımızı huzurla doldursun İnşallah. Güzel cumalar dilerim.

Yüzümüzü güzelleştirdiğin üzere, Ahlakımızı da güzelleştir. İmanımızı tazele ve bizleri Senin yolundan ayırma. Amin. Güzel Cumalar.

Cuma namazına gitmek, buluğluk çağına ulaşmış her Müslüman’a farzdır. (Nesâî, Cumu’a, 2; Ebû Dâvûd, Taharet, 129)

Ya Rab, kusurumuzu affet. Bizi Kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek vaktine kadar bizi emanette emin kıl. Amin. Hoş cumalar.

Günler bize dostların hoşluğuyla, geceler onların dualarıyla mübarek oluyor. Umudumuz dostların armağanı, duamızda sizlerin sevgisi. Cumanız mübarek olsun.

duaların geri çevrilmeyeceği bu mübarek günde Rabbim Dualarımızı kabul etsin. Bizleri Rahmetinden yoksun bırakmasın İnşallah. İyi Cumalar.

Büyük günahlardan kaçınıldığı sürece, beş vakit namaz ile iki cuma ve iki ramazan, ortalarında geçen günahlara kefaret olur.(Müslim, Tahâret 16)

Ey benim hoş mevlam! Benim senden istediklerimi değil; senin bende görmek istediklerini yaşat bana. İyi Cumalar.

Ey inanç edenler! Cuma günü namaz için davet yapıldığı vakit, hemencecik Rab’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Şayet bilirseniz bu, sizin için daha hoştur. (Cuma Süresi 9. Ayet)

Allah’ım, geçmiş ve gelecek, bilinmeyen ve açık bütün günahlarımı bağışla. Benim ilâhım Sensin. Senden diğer ilâh yoktur. (Buhârî, Tevhîd, 35) İyi cumalar.

Ey iman edenler, cuma günü namaz için davet yapıldığı vakit, çabucak Allah’ı zikretmeye koşun ve alışverişi bırakın. Şayet bilirseniz, bu sizin için daha güzeldir. (Cuma Mühleti 9)

Rabbimiz, bize katından rahmet gönder ve bize ortasında bulunduğumuz durumdan bir çıkış yolu göster (Kehf 18/10) Amin Ya Rabbel Alemin. Dualarımız kabul cumamız mübarek olsun.

Allah’ım! Geçmiş ve gelecek, saklı ve açık bütün günahlarımı bağışla! Benim ilâhım Sensin. Senden öbür ilah yoktur. (Buhârî, Tevhîd, 35) İyi cumalar.

Gündem