3 Materyalle Mesken İmali Fıstık Ezmesi

bencede

Active member
3 Gereçle Mesken Üretimi Fıstık Ezmesi Tanımı İçin Materyaller

  • 2,5 su bardağı kabuğu soyulmuş yer fıstığı
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı (Kıvamını daha koyu isterseniz, daha az zeytinyağı kullanılan)
  • 3 yemek kaşığı bal (Damak tadınıza bakılırsa ayarlayınız)
3 Gereçle Mesken İmali Fıstık Ezmesi Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabuğu soyulmuş fıstıklar yanmaz tavada kısık ateşte beş dakika, daima karıştırarak kavrulur.
  2. Mutfak robotuna alınır yeterlice çekilir, zeytinyağı ve bal eklenerek beş dakika (ara orta durdurularak çalıştırılır) kıvam alması sağlanır( bal yerine pekmez, yada pudra şekeri kullanabilirsiniz).
  3. Ben birde rondoyla çekip, macun kıvamına gelince kavanoza temalır. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ????.
 
Üst