bencede
Active member
4 Kişilik Yumuşak Pankek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı yağ
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker, yağ ve sütü çırpıyoruz.
- Azar azar unu çırparak ekliyoruz akabinde vanilya ve kabartma tozuda koyup güzelce çırpıyoruz hamurumuz hazır.
- Pankeke uygun bir tavaya birinci kezinde fırça sayesinde sıvı yağ sürüyoruz ve bir yemek kaşığı yada küçük yarım kepçeyle azar azar hamurumuz dan döküyoruz. (diğerlerinde yağ sürmüyoruz. )
- Tek tarafları göz göz olunca ardını çevirerek pişiriyoruz.
- Tamamı bittiğinde servise hazır.
- İster bal, çikolata isterseniz meyve hatta kuruyemişle servis edebilirsiniz. Fındık teklifimdir
.