900 kişiyi 3 dakikada Zoom’da işten çıkaran CEO acil müsaadeye ayrıldı! Better.com’un CEO’su Vishal Garg, 3 dakikalık Zoom görüşmesi gerçekleştirerek 900 çalışanı işten çıkardıktan daha sonra tenkit oklarının amacı haline gelmişti. Çalışanlardan biri ondan sonrasında yaptığı açıklamada “Hepimiz ardımıza bakıyoruz, sıradaki kovulmayı bekliyoruz.” demişti.
Şirketin idare heyeti, cuma günü çalışanlarına bir e-posta gönderdi ve Garg’ın müsaadeye ayrıldığını duyurdu. Ayrıyeten bu orta dönemde CFO olarak Kevin Ryan’ın şirketin günlük kararlarını yönetip Kurul’a rapor vereceği açıklandı.
Şirket içi liderlik ve şirket kültürüne ait kıymetlendirme yapması için bağımsız bir firmayı da bakılırsavlendiren şirket, mesajda “Better’da uzun vadeli sürdürülebilir ve olumlu bir kültür oluşturmak için bu değerlendirmenin teklifleri dikkate alınacaktır. Yapacak fazlaca işimiz var ve umarız herkes bir daha müşterilerimize odaklanabilir ve kusursuz bir şirket olmaya devam etmek için birbirini destekleyebilir” dedi.
Şirket Çalışanı Konuştu: Siz Şanslısınız Dedi
Şirkette çalışmaya devam eden bir kişi ise ismini vermeden Business Insider’a yaptığı açıklamada yaşananları şu biçimde anlattı:
New York merkezli online mortgage kredisi veren şirket better.com’un CEO’su Garg, 900 kişiyi 3 dakikalık bir Zoom toplantısı ile işten çıkartmıştı. Şirketin yaklaşık yüzde 15’inin işten çıkarıldığı haberini son dakikada planlanan ve üç dakika süren görüşmede soğukkanlılıkla duyuran CEO Vishal Garg, “Bu aramayı aldıysanız işten çıkartılacak şanssız kümenin bir parçasısınız. Bu işyerindeki nazaranvinize şu andan itibaren son verilmiştir” sözlerini kullanmıştı. Toplumsal medyada viral olan imgelerde Garg, “Piyasa değişti” savunusu yapmış fakat şirketin bir Japon bankası tarafınca desteklenen 750 milyon dolarlık yatırımdan bahsetmemişti.
Şirketin idare heyeti, cuma günü çalışanlarına bir e-posta gönderdi ve Garg’ın müsaadeye ayrıldığını duyurdu. Ayrıyeten bu orta dönemde CFO olarak Kevin Ryan’ın şirketin günlük kararlarını yönetip Kurul’a rapor vereceği açıklandı.
Şirket içi liderlik ve şirket kültürüne ait kıymetlendirme yapması için bağımsız bir firmayı da bakılırsavlendiren şirket, mesajda “Better’da uzun vadeli sürdürülebilir ve olumlu bir kültür oluşturmak için bu değerlendirmenin teklifleri dikkate alınacaktır. Yapacak fazlaca işimiz var ve umarız herkes bir daha müşterilerimize odaklanabilir ve kusursuz bir şirket olmaya devam etmek için birbirini destekleyebilir” dedi.
Şirket Çalışanı Konuştu: Siz Şanslısınız Dedi
Şirkette çalışmaya devam eden bir kişi ise ismini vermeden Business Insider’a yaptığı açıklamada yaşananları şu biçimde anlattı:
- Better.com CEO’su Vishal Garg 900 iş arkadaşımı işten çıkardıktan daha sonra geri kalanımızı bir toplantıya çağırdı. Bize “Şanslı olan sizlersiniz,” dedi. Garg, işten çıkardığı şahısların düşük performans gösterdiğini söylemiş oldu ve akabinde kalanlar için çıtayı daha da yükselterek bize eskisinden daha fazla çalışma vaktinin geldiğini söylemiş oldu. Az evvel 900 kişiyi işten çıkaran birinden bunu duymak çok korkutucuydu. İşten çıkarmalar yaşayan bir şirkette birinci sefer bulunmuyordum, fakat bu farklıydı. Mutlaka hiç bir ihtar yoktu ve daha sonrasında Garg işten çıkarılan emekçileri küçümsedi ve bundan daha sonra ikinci bir talih olmayacağını söylemiş oldu. Her şey moral bozucuydu. İşten çıkarmalardan beri herkes gergin. Hepimiz gerimize bakıyoruz, sıradaki kovulmayı bekliyoruz. Sağlıklı bir ortam değil.
- Yöneticilerimiz daha fazla işten çıkarma olmayacağı konusunda bizi temin ediyor, fakat 900 meslektaşımız kovulduktan daha sonra onlara nasıl güvenebiliriz? bu biçimde bir kaos periyodundan daha sonra bize açıklamalar yapmamalılar.
- İşten çıkarmaların niçininin fazla işe alım olduğunu hissediyorum. Bu bana bakılırsa daha epeyce bir liderlik yanlışı. Lakin bu insanları sorumlu tutmak yerine daha düşük durumdaki insanları kovuyorlar.
- Her şey daha da garipti zira Better yatırımcılardan 750 milyon dolar aldı.
- Geride kalanlarımız işten atılmadığımıza sevinsek de eskisi üzere bir ortam yok. Konuştuğum insanların yüzde doksanı öbür bir iş bulmuş ya da çıkmak üzere. Bana gelince… Devam etmem için gerçek bir fırsat olmalı, zira bu iş için epeyce şeyden vazgeçtim ve yeni bir kente taşındım.
- Moralimiz şu ??anda hayli düşük. Yalnızca fazlaca fazla güvensizlik ve acı var. Yöneticiler gemiyi ayakta tutmaya çalışıyorlar ancak güya batacakmış üzere geliyor.
- Garg’ın bu karmaşanın akabinde “izin aldığı” haberiyle biraz daha umutlu hissediyorum. Giderse, yerine gerçek kişi gelirse, buradan çıkabiliriz üzere geliyor.
- Genç bir şirket için inancı bir daha kazanmak hakikaten güç. Better’ın hayatta kalması için biroldukça şeyin yolunda gitmesi gerekiyor. Bu durum prestijimizi zedeleyebilir. Ancak Garg giderse prestijimiz onarılabilir olduğunu düşünüyorum.
- Hala orada çalışıyor olmama karşın diğer durumlar için görüşmelerim oldu. Önümüzdeki ay daha fazla işten çıkarma ihtimaline karşı hazırlıklı olmak istiyorum.
- Garg’ın müsaadesi belirtildiğından beri ruh halimiz biraz yükseldi, fakat herkes hala korkuyor. İşten çıkarılanların birçoklarını tanıyorum. Tembel, verimsiz de değillerdi.
New York merkezli online mortgage kredisi veren şirket better.com’un CEO’su Garg, 900 kişiyi 3 dakikalık bir Zoom toplantısı ile işten çıkartmıştı. Şirketin yaklaşık yüzde 15’inin işten çıkarıldığı haberini son dakikada planlanan ve üç dakika süren görüşmede soğukkanlılıkla duyuran CEO Vishal Garg, “Bu aramayı aldıysanız işten çıkartılacak şanssız kümenin bir parçasısınız. Bu işyerindeki nazaranvinize şu andan itibaren son verilmiştir” sözlerini kullanmıştı. Toplumsal medyada viral olan imgelerde Garg, “Piyasa değişti” savunusu yapmış fakat şirketin bir Japon bankası tarafınca desteklenen 750 milyon dolarlık yatırımdan bahsetmemişti.
- 900 kişiyi 3 dakikada Zoom’da kovdu
- Büyük skandal sonunu getirdi!