Acuka (Farklı Kahvaltı Sosları Denemek İsteyenler İçin)

bencede

Active member
Acuka (Farklı Kahvaltı Sosları Denemek İsteyenler İçin) Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Yarım çay bardağı bayat ekmek içi (ince çekilmiş)
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kimyon (fazla dolu olmayacak)
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 domates
  • İsteğe bağlı 1 tane küçük acı biber atabilirsiniz
  • Yarım su bardağı su
Acuka (Farklı Kahvaltı Sosları Denemek İsteyenler İçin) Tanımı Yapılışı

Merhabalar farklı tatlar soslar denemek isteyenler için fazlaca hoş pratik bir lezzet.

Püf noktası salçaları kavrulabildiği kadar epeyce kavurmak gerekir.

  1. birinci vakit içinderda yağı tenceremize alalım, sarımsağımızı kavuralım, salçaları atalım.
  2. Ben 13 dakika kavurdum daima karıştırarak çabucak sonrasında cevizi atalım.
  3. Cevizide 5 dakika daha kavuralım .
  4. Domates ve biberimizi rondodan geçirelim ek edelim.
  5. 2 dakikada bu biçimde kavuralım ocağı söndürelim.
  6. Baharatlarımızı ek edip karıştıralım.Baharatlar isteğe bakılırsa artırılabilir.
  7. Ekmegimizi dökelim ve yarım su bardağı su ek edelim karıştıralım.
  8. Soğuyunca üzerine zeytinyağı dökebilirsiniz isteğe bağlı servise hazır afiyet olsun ????.
 
Üst