bencede
Active member
Acuka Tanımı İçin Materyaller
Acuka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
.
Not : 300 – 350 ml lik minik kavanozlardan 13 adet çıktı
.
Acuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 kg domates
- 2 kg kapya biber
- 100 gr acı yeşil biber
- 5 baş sarımsak (arzuya göre artıp azalabilir)
- 1.5 bardak zeytinyağı
- 1 bardak sirke
- 3.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- Baharatlar (pul biber, kekik, isot, reyhan kurusu)
Acuka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Domates, kapya biber, acı biber ve sarımsak blenderdan bızzt çekilir
.
- Suyunu çekene kadar kaynatılır. (domatesin sululuk oranına göre 1.5 – 2 saat).
- Ortalama 1 saat kaynadıktan daha sonra baharatlar eklenir.
- Suyunu çekip yoğunlaştığı vakit tuzunu yağını ve sirkesini ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıp sıcak bi biçimde kavanozluyoruz.
Not : 300 – 350 ml lik minik kavanozlardan 13 adet çıktı
Acuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı