Acuka

bencede

Active member
Acuka Tanımı İçin Materyaller

  • 5 kg domates
  • 2 kg kapya biber
  • 100 gr acı yeşil biber
  • 5 baş sarımsak (arzuya göre artıp azalabilir)
  • 1.5 bardak zeytinyağı
  • 1 bardak sirke
  • 3.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Baharatlar (pul biber, kekik, isot, reyhan kurusu)
Bardak ölçüsü 200 ml. baharatlar ve tuz damak tadına göre değişebilir


Acuka Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Domates, kapya biber, acı biber ve sarımsak blenderdan bızzt çekilir :).
  2. Suyunu çekene kadar kaynatılır. (domatesin sululuk oranına göre 1.5 – 2 saat).
  3. Ortalama 1 saat kaynadıktan daha sonra baharatlar eklenir.
  4. Suyunu çekip yoğunlaştığı vakit tuzunu yağını ve sirkesini ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıp sıcak bi biçimde kavanozluyoruz.
Afiyet olsun :).

Not : 300 – 350 ml lik minik kavanozlardan 13 adet çıktı :).

Acuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst