Ajvar Sos (Kahvaltılık)

bencede

Active member
Ajvar Sos (Kahvaltılık) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 büyük uzunluk patlıcan
  • 3 büyük uzunluk kapya biber
  • 4 orta uzunluk domates
  • 4-5 iri diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pulbiber
Ajvar Sos (Kahvaltılık) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle patlıcan ve kapya biberleri bir kaç delik açıp yağlı kağıt serdiğimiz fırında yumuşacık oluncaya kadar közleyelim.
  2. Onlar közlenirken domatesleri soyup blenderda geçirelim.
  3. Bir tencereye sarımsakları ince biçimde rendeleyelim.
  4. Zeytin yağında hafifçeçe sarımsakları kavuralım.
  5. Üzerine domates püresini ekleyelim.
  6. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Közlediğimiz patlıcan ve biberleri ayıklayıp onlarıda blenderda çekelim.
  8. Domates püresinin üzerine patlıcanla biber püresinide ekleyelim.
  9. En son tuz ve pulbiber ekleyelim.
  10. Yeterlice suyunu cekmiş olmalı.
  11. Kavanoza sıcak sıcak koyup kapağını kapatıp aksi çevirelim, çabucak tüketilecekse kapak sıkıştırmaya gerek yok soğuyunca bir kavanozda buz dolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Üst