bencede
Active member
Anne Pişisi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba bugün annemin bize yazın yaptığı pişi aklıma geldi. Ve sizlerle paylaşmak istedim.
Not: Yağ hayli ısınmışsa yankısı olabilir. Onun için yağınızı tahta kaşıkla ya da bir kesim hamur atıp denetim edin, ısınıp ısınmadığını.
Not: Ben kabartma tozunun hepsini kullanmadım yarısını kullanıyorum. İsteğe bağlı tamamını kullanmak. ????.
Anne Pişisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarın çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir tutam şeker
- Aldığı kadar un
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba bugün annemin bize yazın yaptığı pişi aklıma geldi. Ve sizlerle paylaşmak istedim.
- Yoğurma kabına evvela yoğurt, tuz şeker, yağ kabartma tozu koyulup hepsini güzelce karıştıralım.
- Unumuzu, denetimi biçimde dökerek hamurumuzu kulak göğsü kıvamına getirelim.
- daha sonra yavaşça unladığımız tezgahta bir hoş açıp istediğiniz formu verip. Isıtmış olduğunuz tavada güzelce pişirin.
Not: Yağ hayli ısınmışsa yankısı olabilir. Onun için yağınızı tahta kaşıkla ya da bir kesim hamur atıp denetim edin, ısınıp ısınmadığını.
Not: Ben kabartma tozunun hepsini kullanmadım yarısını kullanıyorum. İsteğe bağlı tamamını kullanmak. ????.
Anne Pişisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı