Anne Pişisi

bencede

Active member
Anne Pişisi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarın çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam şeker
  • Aldığı kadar un
Anne Pişisi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Merhaba bugün annemin bize yazın yaptığı pişi aklıma geldi. Ve sizlerle paylaşmak istedim.

  1. Yoğurma kabına evvela yoğurt, tuz şeker, yağ kabartma tozu koyulup hepsini güzelce karıştıralım.
  2. Unumuzu, denetimi biçimde dökerek hamurumuzu kulak göğsü kıvamına getirelim.
  3. daha sonra yavaşça unladığımız tezgahta bir hoş açıp istediğiniz formu verip. Isıtmış olduğunuz tavada güzelce pişirin.
Ben ortada kahvaltıda yaparım.

Not: Yağ hayli ısınmışsa yankısı olabilir. Onun için yağınızı tahta kaşıkla ya da bir kesim hamur atıp denetim edin, ısınıp ısınmadığını.

Not: Ben kabartma tozunun hepsini kullanmadım yarısını kullanıyorum. İsteğe bağlı tamamını kullanmak. ????.

Anne Pişisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst