Ayıcık Halinde Pankek Tanımı

bencede

Active member
Ayıcık Formunda Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için

  • Tereyağı yahut sıvı yağ
Ayıcık Halinde Pankek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 1 su bardağı sütü alın.
  2. Üzerine 1 su bardağı suyu derin bir karıştırma kasesine alın.
  3. 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyin.
  4. Üzerine 6 yemek kaşığı unu ek edip bir çırpıcı ile düzgünce çırpalım.
  5. daha sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
  6. Yağladığımız tavaya küçük yuvarlaklar halinde sıkın.
  7. çabucak sonrasında ocağınızın altını açın ve kulak kısmına iki tane nokta formunda harcınızı sıkın.
  8. Kısık ateşte pişirelim üzerleri göz göz olunca çevirelim öteki tarafı pişirelim.
  9. Hazırladığımız pankek harcı bitene kadar bu türlü devam edelim pişirmeye. Deniyeceklere simdiden afiyet olsun ????????????????Not:(ben bu tanımım de form vermek için kek hamur dökme aparatını kullandım) En hayli çocukların seveceği tanım ????.
 
Üst