Balon Pişi (Yağ Çekmeyen Kolay Pişi)

bencede

Active member
Balon Pişi (Yağ Çekmeyen Kolay Pişi) Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı
Balon Pişi (Yağ Çekmeyen Kolay Pişi) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel yoğurma kabımızı alıyoruz.
  2. İçine yoğurdumuzu ve sütümüzü ekliyoruz.
  3. Yumurtamızıda ekledikten daha sonra güzelce çırpıyoruz.
  4. Üzerine unumuzu, tuzumuzu ve kabartma tozumuzu ekliyoruz.
  5. Elimize yapışmayacak biçimde güzelce yoğuruyoruz.
  6. Hamurumuzu 5 dakika kesinlikle dinlendirin.
  7. Dinlenen hamurumuzu tezgahımızı alıp bir oklava sayesinde acıyoruz ben kızım için haller kullandım siz isterseniz bir bardak sayesindeda form verebilirsiniz.
  8. Hal verdiğimiz hamurlarımızı bir tarafta ısınmasını beklediğimiz yağımıza kızarması için koyuyoruz.
  9. Kabaran ve kızaran hamurlarımızı başka bir kaba alıyoruz. Afiyet olsun.
Balon Pişi (Yağ Çekmeyen Kolay Pişi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst