bencede
Active member
Balon Pişi (Yağ Çekmeyen Kolay Pişi) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Ayçiçek yağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel yoğurma kabımızı alıyoruz.
- İçine yoğurdumuzu ve sütümüzü ekliyoruz.
- Yumurtamızıda ekledikten daha sonra güzelce çırpıyoruz.
- Üzerine unumuzu, tuzumuzu ve kabartma tozumuzu ekliyoruz.
- Elimize yapışmayacak biçimde güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu 5 dakika kesinlikle dinlendirin.
- Dinlenen hamurumuzu tezgahımızı alıp bir oklava sayesinde acıyoruz ben kızım için haller kullandım siz isterseniz bir bardak sayesindeda form verebilirsiniz.
- Hal verdiğimiz hamurlarımızı bir tarafta ısınmasını beklediğimiz yağımıza kızarması için koyuyoruz.
- Kabaran ve kızaran hamurlarımızı başka bir kaba alıyoruz. Afiyet olsun.