Balon Pişi

bencede

Active member
Balon Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ( eli kurtarmak için )
Balon Pişi Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ilık su, süt, şekeri ve mayayı bir yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
  2. 5 dakika bekletilip un eklenip yoğrulmaya başlanır ve tuz atılır.
  3. Ele yapışan bir hamur olmalı kıvama gelince elimizi hamurdan kurtarmak için sıvı yağla topluyoruz hamuru ve 1 saat üzeri kapalı bir biçimde mayalanması bekliyoruz.
  4. Hamur mayalanınca 2′ ye bölüyoruz ve 1 cm kalınlığında açıp çay bardağı ile daireler çıkarıyoruz.
  5. Ve orta ateşte sıvı yağda pişiyoruz. Yapacak olanlara afiyet olsun,
    ❤
 
Üst