bencede
Active member
Balon Pişi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ( eli kurtarmak için )
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık su, süt, şekeri ve mayayı bir yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
- 5 dakika bekletilip un eklenip yoğrulmaya başlanır ve tuz atılır.
- Ele yapışan bir hamur olmalı kıvama gelince elimizi hamurdan kurtarmak için sıvı yağla topluyoruz hamuru ve 1 saat üzeri kapalı bir biçimde mayalanması bekliyoruz.
- Hamur mayalanınca 2′ ye bölüyoruz ve 1 cm kalınlığında açıp çay bardağı ile daireler çıkarıyoruz.
- Ve orta ateşte sıvı yağda pişiyoruz. Yapacak olanlara afiyet olsun,