bencede
Active member
Balon Pişi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 1,5 yemek kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7-8 su bardağı un
- Kızartmak için; sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçleri karıştırın ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Unu koyarken markaya göre farklılık gösterebileceğinden 6. Bardaktan daha sonra denetimli ekleyin.
- Yarım saat dinlendirin.
- Evvel hamuru dörde daha sonra her parçayı ikiye bölün.
- Hepsini tatlı tabağı kadar açın.
- Yağı kızdırın ve az bir un atarak unun köpürmesini izleyin. Yağınız artık hazır.
- Hamuru yağa atınca bir kepçe ile üzerini okşayın ve kızgın yağdan daima üzerine dökün. bu biçimdece kabarır. Ardını da tıpkı biçimde kızartın.
- Altın sarısı üzere olunca servis tabağına alıp sıcak sıcak yiyin.
Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı