Balon Pişi

bencede

Active member
Balon Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1,5 yemek kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7-8 su bardağı un
  • Kızartmak için; sıvı yağ
Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tüm gereçleri karıştırın ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
  2. Unu koyarken markaya göre farklılık gösterebileceğinden 6. Bardaktan daha sonra denetimli ekleyin.
  3. Yarım saat dinlendirin.
  4. Evvel hamuru dörde daha sonra her parçayı ikiye bölün.
  5. Hepsini tatlı tabağı kadar açın.
  6. Yağı kızdırın ve az bir un atarak unun köpürmesini izleyin. Yağınız artık hazır.
  7. Hamuru yağa atınca bir kepçe ile üzerini okşayın ve kızgın yağdan daima üzerine dökün. bu biçimdece kabarır. Ardını da tıpkı biçimde kızartın.
  8. Altın sarısı üzere olunca servis tabağına alıp sıcak sıcak yiyin.
Afiyet olsun.

Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst