Aslıhan
Active member
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte barbekü severler piknik alanlarını doldurmaya başladı. Hafta sonlarının vazgeçilmez aktivitesi olan barbekü yanlışsız yapıldığı vakit insan sıhhatine hayli yeterli geliyor. Protein deposu olan eti barbeküde hakikat bir biçimde pişirmek için uygulayacağınız birkaç püf noktası bulunuyor. İşte ayrıntılar:
Yaz sıcaklarının gelmesiyle kıyılarda ormanlık alanlarda yapılan pikniklerde Barbekü de pişen etlerle kurulan enfes sofraların keyfi bir öteki oluyor. Barbekünün keyifli ve lezzetli olmasının en kıymetli püf noktası eti hakikat seçmektir. Balkon, bahçe ya da teras, nerede kullanılacak olursa olun, barbekü büyüklüğünü yanlışsız seçmek gerekir. Besinlerin hakikat pişmesi barbekünün boyutunun yanlışsız seçilmesinden geçmektedir. bununla birlikte estetik açıdan da sıhhat açısından fazlaca kıymetlidir. Açık havada ateş ile yapılan barbeküde dikkat edilmesi gereken en kıymetli ayrıntılardan bir mangalı nereye koyduğunuzdur. Rüzgarın istikametine göre ayarlamanız mangalı yaktığınızda dumanın size gerçek gelmesini engelleyecektir. Hafta sonları piknik alanlarında, meskende bahçede ya da konutunuzun balkonlarında yapacağınız barbeküde lokum üzere et yapmanın inceliklerini sizler için araştırdık. İşte ayrıntılar:
BARBEKÜ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KİMİ PÜF NOKTALARI
– Dana etini lezzetli olmasını istiyorsanız en az birkaç gün evvel alıp etin güzelce dinlenmiş olması gerekir.
– Pişirmek istedğiniz eti marine etmek etin lezzetine lezzet katar. O yüzden marine sürecini kesinlikle yapın. Mangal yapmaya önce karar verdiyseniz kesinlikle 1 gün evvelinde marinasyon sürecini yapın. Şayet geç karar verdiyseniz de bir daha marine sürecini yapın fakat etleri pişirirken sosun yanmamasına dikkat etmeniz gerekir.
– Etleri baharat koymak isterseniz pişmeye yakın ekleyin. Pişmeye yakın eklerseniz etler daha lezzetli olacaktır. Kullandığınız kömürün ısısını orantılı bir biçimde her tarafa eşit yapmalısınız.
– Mangalda yapılacak olan etlerin boyutu da ok kıymetlidir. Kurumaması için fazlaca küçük kesimler olmamasına dikkat edin. Şayet biftek yapmak istiyorsanız bifteklerin ortasındaki sululuğunu kaybetmemesi için etleri biraz kalın kesin.
– Pirzola yaparken kemik kısımlarının yanmaması için ve pirzolaların yumuşak ve lezzetli olması için kemik kısımlarını alüminyum folyoyla sarabilirsiniz. Tavuk üzere etleri düzgünce pişirmek gerekir. Pişireceğiniz tavukların ızgaraya yapışmaması ve piştikten daha sonra ızgaradan kolay çıkarmak iççin ızgaranın üzerine yağ sürebilirsiniz.
– Balıklar hayli süratli piştiğinden dolayı harlı ateş yerine hayli az ateşte pişirmek gerekir. Çok harlı ateşte pişirirseniz balıklar fazlaca çabuk kurur ve lezzetsiz olur.
– Kırmızı etleri pişirirken üstüne biraz süreceğiniz tereyağı onları daha da lezzetlendirecektir. Eti pişirip ateşten aldıktan daha sonra kesmedilk evvel kesinlikle 10 dakika kadar bekletin. çabucak sonrasında dilimleyip üzerine yavaşça tuz gezdirip servis yapın.
Yaz sıcaklarının gelmesiyle kıyılarda ormanlık alanlarda yapılan pikniklerde Barbekü de pişen etlerle kurulan enfes sofraların keyfi bir öteki oluyor. Barbekünün keyifli ve lezzetli olmasının en kıymetli püf noktası eti hakikat seçmektir. Balkon, bahçe ya da teras, nerede kullanılacak olursa olun, barbekü büyüklüğünü yanlışsız seçmek gerekir. Besinlerin hakikat pişmesi barbekünün boyutunun yanlışsız seçilmesinden geçmektedir. bununla birlikte estetik açıdan da sıhhat açısından fazlaca kıymetlidir. Açık havada ateş ile yapılan barbeküde dikkat edilmesi gereken en kıymetli ayrıntılardan bir mangalı nereye koyduğunuzdur. Rüzgarın istikametine göre ayarlamanız mangalı yaktığınızda dumanın size gerçek gelmesini engelleyecektir. Hafta sonları piknik alanlarında, meskende bahçede ya da konutunuzun balkonlarında yapacağınız barbeküde lokum üzere et yapmanın inceliklerini sizler için araştırdık. İşte ayrıntılar:
BARBEKÜ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KİMİ PÜF NOKTALARI
– Dana etini lezzetli olmasını istiyorsanız en az birkaç gün evvel alıp etin güzelce dinlenmiş olması gerekir.
– Pişirmek istedğiniz eti marine etmek etin lezzetine lezzet katar. O yüzden marine sürecini kesinlikle yapın. Mangal yapmaya önce karar verdiyseniz kesinlikle 1 gün evvelinde marinasyon sürecini yapın. Şayet geç karar verdiyseniz de bir daha marine sürecini yapın fakat etleri pişirirken sosun yanmamasına dikkat etmeniz gerekir.
– Etleri baharat koymak isterseniz pişmeye yakın ekleyin. Pişmeye yakın eklerseniz etler daha lezzetli olacaktır. Kullandığınız kömürün ısısını orantılı bir biçimde her tarafa eşit yapmalısınız.
– Mangalda yapılacak olan etlerin boyutu da ok kıymetlidir. Kurumaması için fazlaca küçük kesimler olmamasına dikkat edin. Şayet biftek yapmak istiyorsanız bifteklerin ortasındaki sululuğunu kaybetmemesi için etleri biraz kalın kesin.
– Pirzola yaparken kemik kısımlarının yanmaması için ve pirzolaların yumuşak ve lezzetli olması için kemik kısımlarını alüminyum folyoyla sarabilirsiniz. Tavuk üzere etleri düzgünce pişirmek gerekir. Pişireceğiniz tavukların ızgaraya yapışmaması ve piştikten daha sonra ızgaradan kolay çıkarmak iççin ızgaranın üzerine yağ sürebilirsiniz.
– Balıklar hayli süratli piştiğinden dolayı harlı ateş yerine hayli az ateşte pişirmek gerekir. Çok harlı ateşte pişirirseniz balıklar fazlaca çabuk kurur ve lezzetsiz olur.
– Kırmızı etleri pişirirken üstüne biraz süreceğiniz tereyağı onları daha da lezzetlendirecektir. Eti pişirip ateşten aldıktan daha sonra kesmedilk evvel kesinlikle 10 dakika kadar bekletin. çabucak sonrasında dilimleyip üzerine yavaşça tuz gezdirip servis yapın.