Bayat Ekmek Değerlendirmece

bencede

Active member
Bayat Ekmek Değerlendirmece Tanımı İçin Materyaller

  • 1.5 ekmek (10 – 12 dilim )
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağına yakın süt
  • Tereyağ
  • İnce ince dilimlenmiş sucuk (24 adet civarı)
  • Kaşar peyniri
Bayat Ekmek Değerlendirmece Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve süt çırpılır. Ekmekler bu karışıma bulanır (Sünger üzere hafifçeçe bastırılıp karışım ekmeğin içine çekilir ve ekmekler hafifçeçe sıkılarak fazlası çıkarılır)
  2. Tereyağı eritilmiş tavada bir tarafı kızartılır. Ekmekler çevrildikten daha sonra öteki tarafın da kızarması için biraz daha tereyağı eklenir. Ekmeğin birinci kızaran yüzüne sucuklar ve kaşar peynirleri dizilir.
  3. Sucuklar daha kolay pişsin ve kaşar peyniri erisin diye tavanın kapağı kapatılarak ekmeklerin öbür yüzünün kızarması beklenir.
  4. Güya sucuklu kaşarlı pide tadında oldu. Biz sevdik. Deneyeceklere afiyet olsun şimdiden.
 
Üst