Bayat Ekmek Suflesi

bencede

Active member
Bayat Ekmek Suflesi Tanımı İçin Gereçler

  • 4 büyük dilim bayat ekmek
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber pul biber
  • 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • Üzerine yetecek kadar kaşar rendesi 100 gram kadar
  • 4 tatlı kaşığı tereyağı
Bayat Ekmek Suflesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel ekmekleri küp küp doğrayalım. Yumurta ve sütü bir kaseye alalım çırpalım.
  2. Geri kalan gereçleri ekleyelim karıştıralım, ekmekleri kasemize alalım karıştıralım.
  3. Ben güveç kulandım siz dilerseniz tepside de yapa bilirsiniz.
  4. Yağlı kağıdı 4 böldüm güveçlere yaydım ve ekmekleri hisse ettim üzerlerine 1 er tatlı kaşığı tereyağı ek ettim ve rende kaşar serptim.
  5. Üzeri kızarana kadar pişirdim dilerseniz hazırlayıp dolaba koya bilirsiniz istediğiniz vakit pişirin. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
  6. 200 derce fırında 20 dakika pişirelim
Bayat Ekmek Suflesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst