bencede
Active member
Bayat Ekmek Suflesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 büyük dilim bayat ekmek
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber pul biber
- 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- Üzerine yetecek kadar kaşar rendesi 100 gram kadar
- 4 tatlı kaşığı tereyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel ekmekleri küp küp doğrayalım. Yumurta ve sütü bir kaseye alalım çırpalım.
- Geri kalan gereçleri ekleyelim karıştıralım, ekmekleri kasemize alalım karıştıralım.
- Ben güveç kulandım siz dilerseniz tepside de yapa bilirsiniz.
- Yağlı kağıdı 4 böldüm güveçlere yaydım ve ekmekleri hisse ettim üzerlerine 1 er tatlı kaşığı tereyağı ek ettim ve rende kaşar serptim.
- Üzeri kızarana kadar pişirdim dilerseniz hazırlayıp dolaba koya bilirsiniz istediğiniz vakit pişirin. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
- 200 derce fırında 20 dakika pişirelim