Bayat Ekmekten Pizza (Hamur Yoğurmadan En Kvakasından)

bencede

Active member
Bayat Ekmekten Pizza (Hamur Yoğurmadan En Kvakasından) Tanımı İçin Materyaller

  • Yarımdan fazla ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sucuk
Üzerindeki sos;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kaşığı pulbiber
  • 1,5 yemek yemek kaşığı domates konservesi yahut 1 tatlı kaşığı salça
Bayat Ekmekten Pizza (Hamur Yoğurmadan En Kvakasından) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ekmekler küp küp doğranır.
  2. Bir kabın içine yumurta, süt, zeytinyağı, tuz konup karıştırılır akabinde küp halinde doğranmış ekmekler eklenir ve ezilerek karıştırılır.
  3. Tavaya az zeytinyağı eklenip, ekmekler yerleştirilir.
  4. Üzerine sos dökülüp her tarafına yayılır.
  5. Kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır (Ocağın küçük bölmesinde)
  6. Farklı tavada sucuklar pişirilir.
  7. Pişen sucuklar ekmeğin üzerine yerleştirilir.
  8. Ocaktan almadan 5 dakika öncesinde rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir.
Bayat Ekmekten Pizza (Hamur Yoğurmadan En Kvakasından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst