bencede
Active member
Biberli Domatesli Yumurta Kapama Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 adet yeşilbiber
- 1 orta uzunluk domates
- 3 adet haşlanmış yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 2-3 kol maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 yemek kaşığı tereyağında ortalarında acı da bulunan, doğradığımız 5-6 adet yeşilbiber kavrulur.
- Kabuğunu soyduğumuz 1 adet orta uzunluk domates halka halka doğranır.
- Biberlerin üzerine eklenir, yumuşayana kadar pişirilir.
- Evvelce haşlanan yumurtalar ikiye bölünür, üzerine dizilir.
- Tuz, pul biber, karabiber serpilir.
- En son kaşar peyniri de ek edilip tavanın kapağı kapatılır.
- Peynir eriyince doğranan maydanoz serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun.